Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikamo bez kišobrana

Ciklona 'Radojka' donosi oblačno vrijeme s kišom i grmljavinom!

kiša
Patrik Macek/PIXSELL
11.10.2013.
u 10:02

Tijekom četvrtka hladna fronta sa sjevera spuštala se prema Alpama, a nad područjem Genovskog zaljeva počela se stvarati nova ciklona (Radojka) koja danas mjestimice donosi veće količine kiše.

Unatoč sunčanom prijepodnevu na zagrebačkom području, Hrvatsku danas očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom, predviđaju meteorolozi DHMZ-a.

Obilnija kiša moguća je na sjevernom dijelu Jadrana i dubrovačkom području, a najviše sunčanog vremena očekuje se u istočnoj Slavoniji i Baranji, a prijepodne na srednjem Jadranu. Najviše temperature bit će između 16 i 21 stupnja, a u Slavoniji i Dalmaciji od 21 do 25 stupnjeva Celzijevih.

U subotu nas ujutro i prijepodne na kontinentu očekuju niski oblaci i magla, a zatim će biti djelomice i pretežno sunčano. Na Jadranu i u krajevima uz njega bit će promjenjivo povremeno s kišom, a ponegdje će biti i grmljavine.

Smjena ciklona

Obilnija kiša u subotu je moguća mjestimice na južnom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije. Jutarnja temperatura bit će između 6 i 11, na sjevernom Jadranu od 12 do 17, na južnom 18 do 22, a najviša dnevna između 17 i 22, u Slavoniji i Dalmaciji 22 do 25 stupnjeva Celzijevih.

Crometeo piše kako je jučerašnji dan protekao u znaku "smjene" ciklona. Ciklona Pjero je prepustio svoje mjesto cikloni Radojka. Tijekom četvrtka hladna fronta sa sjevera spuštala se prema Alpama, a nad područjem Genovskog zaljeva počela se stvarati nova ciklona (Radojka) koja danas mjestimice donosi veće količine kiše.

Spomenuta fronta povukla je hladan zrak nad zapadnu i dio srednje Europe. U Alpama je počeo padati snijeg koji se u Švicarskoj spustio i do 700 metara nadmorske visine. Danas će Alpe dobiti i obilniji snježni pokrivač.

>>Nad Zagreb se nadvila magla, no sutra izlazi sunce uz 19 stupnjeva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije